Комфортен климат през цялата година

Всички продукти, от които се нуждаете за целогодишен комфорт с отопление, охлаждане и битова гореща вода, са на разположение в широк диапазон от мощности на Daikin Altherma. Благодарение на високото качество на инверторните компресори Daikin и стайния термостат, се гарантира стабилна и много точна стайна температура. За да отговори на всички потребности, могат да бъдат свързани различни отоплителни тела като подово отопление, термопомпени конвектори или ниско температурни радиатори.

Гореща вода за всеки сезон

Daikin Altherma ви позволява да се наслаждавате целогодишно на гореща вода за цялото домакинство – в кухнята, банята и други помещения. Използването на допълнителен електрически нагревател е сведено до минимум. В зависимост от дневното потребление на топла вода вие може да избирате водосъдържатели за битова гореща вода в четири различни размера – 200 L, 260 L, 300 L и 500 L.

Лесно управление

Лесният за използване контролер гарантира вашия целогодишен комфорт. Благодарение на гъвкавото и функционално управление вие можете да поддържате постоянна стайна температура и желана температура на битовата гореща вода, което води до оптимизиране на комфорта и повишаване ефективността на климатика. По-подробните менюта предлагат обстойна информация и усъвършенстван контрол на потреблението на енергия.

Подово отопление с Daikin Altherma

Нискотемпературната термопомпа Daikin Altherma е изключително ефективна и подходяща за приложения с подово отопление. Температурата на водата при подово отопление трябва да е около 40°С, което е оптимален режим на работа на системата и се извършва с минимално количество консумирана електрическа енергия.

Няколко температурни зони

Благодарение на функцията за няколко зададени температурни зони е възможна комбинация от различни типове отоплителни тела, работещи при различни температури на водата. Когато няма потребност от отопление във високотемпературната зона, температурата на водата ще се понижи до температурата, необходима в нискотемпературната зона. Това осигурява запазване на възможно най-ниски температури на водата, като заедно с това винаги се гарантира най-висока ефективност.

Свободно стоящ топлообменник

Свободно стоящият топлообменник е иновативна защита срещу замръзване, което е предпоставка за използването на продукта в цяла Европа – от южните части на Испания до северните части на Финландия.